ASUS Eee PC 900 Vs. 901

De Asus Eee netbook modellen zijn populaire computers omdat zijn kleine formaat is gemakkelijk mee te nemen en de basisfuncties en batterijleven mobiel computergebruik bevorderen. De 900 en 901 modellen vergelijkbare kenmerken vertonen, en naarmate meer modellen van de 900 serie verkrijgbaar, de gelijkenissen verhogen. De belangrijkste gebieden voor de behandeling tussen netbooks zijn processor, besturingssysteem, geheugen, batterij, connectiviteit en ontwerp. De nuances tussen de modellen, de betaalbare prijskaartje en de beschikbaarheid kunnen gebruikers om te kiezen van een passende netbook.

Betekenis

ASUS ontwikkelde een serie van kleine laptopcomputers waarmee basisfuncties voor draagbaar computergebruik. Deze kleine laptops, netbooks, genaamd hebben kleinere schermen, draadloze connectiviteit en geen media aandrijving. De 900 en 901 modellen zijn populaire netbooks die hebben een helder LCD-scherm dat is minder dan 9 inch diagonaal. Het toetsenbord op netbooks is in het algemeen iets kleiner dan een normale-rangschik toetsenbord. Beide modellen beschikken over uitbreidingssleuven die geschikt is voor SDHC geheugenkaarten. Veel netbook-computers hebben een sleuf voor RAM-geheugen; de 900 en 901 modellen zijn geschikt voor maximaal 1 GB RAM-geheugen dat kan worden vernieuwd door de gebruiker.

Ontwerp

De Eee 900 en 901 een 8,9-inch scherm hebben en gebruik maken van een ingebouwde multitouch trackpad in plaats van een muis. Beide modellen hebben een ingebouwde webcam. De webcam op de meeste 900 modellen hebben een lagere resolutie (0.3 megapixels) dan die op het 901 model met 1,3 megapixels. Het gewicht van de meeste 900 modellen is minder dan 2,2 ponden; het 901 model is iets zwaarder maar nog steeds minder dan 2,5 pond. De 900 model is verkrijgbaar in wit, zwart en paars. De 901 model is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, zwart, groen, roze, blauw of goud chocolade.

Processor en OS

De Asus Eee PC 900 en 901 netbooks gebruiken Intel-processors, die efficiënt van Microsoft Windows XP uitvoeren kunnen. De meeste PC 900 's gebruik maken van een Intel Celeron 900 MHz processor; de 901 gebruikt met een Intel Atom 1.6 GHz processor. Beide bieden opties voor Windows XP of Linux als het werkende systeem te worden geïnstalleerd. Terwijl voor efficiënte systeemprocessen beide modellen een Super Hybrid Engine gebruikt, is de Intel Celeron-processor langzamer dan het Atoom van Intel, die invloed op de snelheid van de toepassing en het aantal programma's worden uitgevoerd.

Harde schijf

Zowel de 900 en 901 hebben harde aandrijving in vaste toestand, waardoor de netbooks bestand zijn tegen schokken en vallen dan andere laptops. Harde schijf opslag voor de 900 serie variëren van 8 GB 160 GB voor XP (16 GB of 20 GB voor Linux modellen); de 901 heeft een 12 GB harde schijf voor XP en 20 GB voor Linux.

Batterij en connectiviteit

De levensduur van de batterij voor de 900 modellen wordt geschat op 2,5 tot drie uur, in vergelijking met het 901 model, dat schept tot acht uren. Beide modellen hebben ingebouwde Wi-fi, en het 901 model beschikt over Bluetooth-technologie en uitgebreide Wi-fi mogelijkheden.