An Introduction to Embedded systemen

Computers die zijn ontworpen om te concentreren op één of misschien een paar taken worden ingesloten systemen genoemd. Ook bekend als microcontrollers, zijn ze vaak genoemd speciaal computers omdat ze meestal in de hardware en de mechanische structuur van een grote verscheidenheid van apparaten opgenomen zijn. Ingesloten controlesystemen hebben geassimileerd in bijna elk aspect van ons leven--onderwijs, entertainment, communicatie en wetenschap. Ze worden ook op grote schaal toegepast in de medische toepassingen en hulpprogramma meting. Sommige systemen zijn relatief eenvoudig, waarbij één chip te bedienen. Andere microcontrollers zijn complexer en kan worden samengesteld uit meerdere eenheden, apparaten en netwerken geïnstalleerd in behuizing.

Functie

De kansen zijn dat veel producten die u nu nemen voor verleend hebben embedded systemen geïntegreerd binnen hun behuizing. De technologie wordt veel gebruikt in vele Elektronika van de consument, met inbegrip van mobiele telefoons, personal digital assistants (PDA's), digitale camera's en spelconsoles. Microcontrollers worden ook gebruikt in grotere apparaten, zoals verkeerslichten en de elektronische display borden gelegen op handel vloeren en op luchthavens. Aangezien het kenmerk van embedded systemen hun focus op één of slechts een paar taken is, werken ingenieurs voortdurend om systemen te maken kleiner, efficiënter en betrouwbaarder.

Feiten

Twee van de meest beroemde maakt het gebruik van microcontrollers waren van de geleidingssystemen gebruikt in de Apollo ruimtetuigen en de raketten van de Minuteman van de jaren 1960. Door de jaren 1980, verschillende factoren hebben geleid tot een meer wijdverbreid gebruik van embedded systemen: de integratie van verschillende onderdelen in microprocessor chips, de lagere kosten van microprocessoren, en verhoogde rekenkracht. Deze ontwikkelingen gevoed de integratie van de microcontroller technologie in bijna alle soorten van elektronische producten.

Functies

Embedded systemen hebben geavanceerde en zeer efficiënte energietechnologie beheer. Ze vereisen ook een kleine hoeveelheid middelen voor te laten functioneren. Prestatiespecificaties voor deze systemen zijn vrijwel onbestaand; Hierdoor kunnen fabrikanten minder ingewikkeld om producten te maken tegen een redelijke prijs, waardoor ze meer betaalbare. In veel gevallen is het systeem opgenomen in de zelfstandige producten. Ingebedde systemen zijn echter vaak gebruikt als subsystemen als onderdeel van een groep van interagerende componenten in een product. Een goed voorbeeld is het gebruik ervan als subsystemen van auto's.

User Interface

Vroege versies van embedded systemen vereist zelden gebruikersinterface, omdat alle gegevens en toepassingen meestal in het apparaat opgenomen zijn. Een goed voorbeeld van het gebrek aan gebruikersinterface was het geleidingssysteem voor intercontinentale ballistische raketsystemen. Vandaag, kunnen gebruikers volledige interactie met embedded systemen, met inbegrip van gegevens invoeren met een PDA. Technologische ontwikkeling heeft geleid tot volwaardige gebruiker interface mogelijkheden in de meeste van de huidige systemen; het is echter meestal beperkt tot de invoer van gegevens van de gebruikers.

Firmware

Firmware is de naam gegeven aan de kleine software-applicaties die vereist zijn voor bediening van meettoestellen ingebedde systemen. Firmware biedt de basisinstructies waarmee microcontrollers te laten functioneren. Gebruiksaanwijzing is in het algemeen vereist op meerdere niveaus binnen een apparaat. Dientengevolge, vereist elk van de elektronische onderdelen meestal deel uitmaakt van embedded systemen eigen programmacode uit te voeren zijn rol, met inbegrip van flash chips, communicatie-controllers en LCD-modules. In het algemeen, firmware is geïnstalleerd in het ROM-geheugen (read - only memory). Echter meer geavanceerde firmware toepassingen gebruiken flash-geheugen, waarmee programma gemakkelijk worden vervangen of bijgewerkt.