Alternatieven voor Adobe Captivate

Adobe Captivate de mogelijkheid om screencast en genereren van interactieve educatieve materiaal maken het een krachtig hulpmiddel, maar zijn steile prijskaartje kan afschrikken kleinere bedrijven en persoonlijke gebruikers. Afhankelijk van welke functies die u nodig hebt, kan je dat enkele alternatieven de baan gedaan net zo goed krijgen kunnen. Voor screencasting zijn er verschillende opties beschikbaar. Voor interactieve presentaties zijn er echter slechts twee levensvatbare alternatieven.

ActivePresenter

ActivePresenter is een e-learning en screencasting programma ontwikkeld door Atomi Systems. ActivePresenter is vergelijkbaar met Captivate op vele manieren, inclusief de mogelijkheid om interactieve video presentaties die kunnen worden geëxporteerd naar SWF Flash en talrijke video-indelingen te maken. Het ondersteunt ook screencasting en exporterende presentaties naar SCORM-compatibele formaten. ActivePresenter komt in drie lagen van de functie: gratis, Standard en Professional. Gratis heeft de minste functies, maar geen kosten, terwijl Standard en Professional zijn toegenomen eigenschapreeksen, alsmede een prijskaartje.

Camtasia Studio

Van TechSmith Camtasia Studio is een screencasting en screen capture programma dat enkele nuttige functies bevat naar de e-learning. Camtasia Studio kan video en audio van het scherm, webcam, microfoon en systeem audio vastleggen. Het ondersteunt ook toevoegen in PowerPoint-dia's, gesproken tekst en het vastleggen van invoer van het toetsenbord. Bewerkingsfuncties omvatten de volledige video- en audio clip controle, effecten en overgangen, titels, titels, aantekeningen en cursor effecten. U kunt ook quizzen en enquêtes toevoegen en exporteren naar integreerbare HTML, YouTube, iTunes en FTP. Camtasia Studio is beschikbaar voor gratis proefperiode, maar vereist een aankoop na de proefperiode.

CamStudio

Als u op zoek bent voor eenvoudige screencasting en screen capture video's, kunt u ook CamStudio. CamStudio niet worden gerepliceerd van de interactieve kenmerken van Captivate, maar het biedt tal van functies om uw video's. Deze omvatten het toevoegen van bijschriften en aantekeningen, beeld-in-beeld-video en aangepaste cursors. U kunt ook bepalen welk deel van het scherm is opgenomen, en export van video naar AVI en SWF. CamStudio is ook gratis voor persoonlijk en professioneel gebruik.

IShowU

ShinyWhiteBox van iShowU is een Mac-alleen screencasting en screen capture programma. IShowU, speciaal ontworpen voor interactie met Mac-computers en monitorinstellingen automatisch detecteren, ontbreken enkele van de mogelijkheden van e-learning van Captivate. De vereenvoudigde interface, echter maakt screencasting voor beginners veel gemakkelijker. U kunt elk element van de vangst, met inbegrip van microfoon niveaus, systeem audio en video-formaat. U kunt ook een timer instellen voor opname zodat u kunt opnemen op basis van uw planning van behoeften. IShowU is beschikbaar in verscheidene verschillende functie niveaus op verschillende punten van de prijs.