Als ik haak mijn Computer met behulp van een HDMI-kabel, kan ik geluid afspelen?Sinds de uitvinding van digitale video en geluid, de computer- en home entertainment-industrie geworden dichter samen. Televisietoestellen hebben altijd geluid, maar computers oorspronkelijk alleen video op een scherm, gepresenteerd met geluid komt later. Vandaag hebben computers microfoons, DVD-spelers of geluid maken programma's om originele muziek te maken. HDMI kabels worden zowel de video als de audio signalen. Maar voor het gebruik van beide, de computer moet beschikken over de juiste onderdelen en programmeren.

Videokaart

Een computer heeft een videokaart u afbeeldingen wilt verzenden naar een scherm. Videokaarten lopen sterk uiteen en kunnen interface aan schermen met eenvoudige analoge of digitale formaten. Analoge formaten omvatten Composietvideo, die alleen gebruikmaakt van één kabel voor alle video-informatie; S-video, die gebruikmaakt van twee; component, die maakt gebruik van drie, of VGA, die gebruik maakt van een speciale connector. Digitale formaten omvatten digitale video interface en HDMI, elk waarvan hun eigen speciale kabel gebruiken. HDMI heeft de capaciteit om audio. Maar een HDMI-poort op een videokaart betekent niet dat het het audiogedeelte ondersteunt.

HDMI-Audio

Videokaarten komen met een breed scala van functies en kosten onder $100 te goed in de duizenden. Een computer afspelen van audio via de HDMI-poort, moet de videokaart audio ondersteunen. Sommige videokaarten accepteren van analoge audio-ingangen en verander hen in digitale voor de HDMI-poort. Anderen moeten de audio in digitale vorm van de geluidskaart. Zowel de audio- en video-kaart moet samenwerken, en installeren en programmeren ze moeilijk kunnen zijn. Maar eenmaal goed ingesteld, kun je het geluid op uw systeem HDTV via de HDMI-kabel.

Geen HDMI-Audio

Een computer kan beschikken over een videokaart HDMI alleen verbinden met de monitor of een laptop voor het verzenden van video naar een projectiescherm, terwijl de bediener spreekt. Voor deze toepassingen, de videokaart HDMI hoeft niet ter ondersteuning van audio, en het kan alleen gaan om aansluitingen voor luidsprekers of een hoofdtelefoon of, in het geval van een laptop, interne sprekers. Als u een DVD afspeelt, kunt u de afbeelding op een scherm met behulp van de HDMI-poort aansluiten maar de audio zal niet in de kabel. Als u wilt dat het geluid wordt afgespeeld, moet u andere regelingen te treffen.

Afspelen van het geluid

Als uw computer is niet ingesteld om geluid op de HDMI-poort, kunt u nog steeds spelen het op andere manieren. Voor een laptop, kunt u eenvoudig luisteren naar het uit de luidsprekers. Als een laptop of computer een hoofdtelefoon of luidspreker aansluiting heeft, u kunt kopen van een externe speaker systeem en steek de stekker daar, maar het externe voeding nodig. Hebt u een vacante USB-poort, kunt u het kopen van luidsprekers die stekker in en externe voeding hoeft niet. Als uw computer beschikt over RCA-type push-in: audio-aansluitingen, kunt u ze aan op de ingang van een geluidssysteem of naar een AV-ontvanger.