Airport Extreme WiFi compatibiliteit met PC Wireless kaarten

Airport Extreme WiFi compatibiliteit met PC Wireless kaarten


De Apple AirPort Extreme Base Station 802.11n, is een solide netwerk apparaat met zeer goede connectiviteit en platformonafhankelijke interoperabiliteit--wat betekent dat het werkt met Macintosh en Windows-computers. Eenvoudig te gebruiken, betrouwbaar en veelzijdig, de AirPort Extreme is compatibel met netwerk technologieën 802.11/a/b/g, WEP en WPA/WPA2 beveiligingsprotocollen ondersteunt, kan maximaal 50 computers aansluiten op een netwerk en kunt u delen van een printer of externe harde schijf via een netwerk.

Windows compatibiliteit

Systeemvereisten voor Windows voor het gebruik van de AirPort Extreme zijn gelukkig minimaal. De meeste Windows-PC's op de markt van vandaag kan werken met deze Apple netwerk basisstation--mits elke computer voldoet aan deze vereiste specificaties:

Windows PC met 300 MHz of hogere processor.802.11a, 802, 11b, of 802.11 g draadloze kaart of een draadloze kaart met 802.11n compatibiliteit. Windows XP Home of Professional (met Service Pack 2 is geïnstalleerd) of Vista.AirPort hulpprogramma Windows versie 5.4 of hoger

AirPort-configuratieprogramma

De AirPort-configuratieprogramma software-CD om het instellen en configureren van het basisstation voor uw netwerk te installeren. Zodra u het AirPort-configuratieprogramma hebt geïnstalleerd, sluit u een Ethernet-kabel van de WAN (Wide Access Network)-poort van uw DSL- of kabelmodem, op de AirPort Extreme de WAN-poort onder het symbool dat eruit als een Sterrenexplosie ziet.

Aansluitingen

Klik op "Start", "Helemaal programma" en uiteindelijk "AirPort." Hiermee opent u het AirPort-configuratieprogramma, die het basisstation, onthullen zal tenzij er meer dan één basisstation op het huidige netwerk aangesloten. Selecteer het basisstation dat is vermeld in het venster van AirPort-configuratieprogramma en klikt u op "Doorgaan". Volg de AirPort Set Up-assistent om te voltooien van de eenvoudige set up proces. Zodra de setup van het basisstation is voltooid, de LED op het basisstation moet worden weergegeven als een stevige groen, met vermelding van de internetverbinding. Uw AirPort Extreme-basisstation is nu live en online.

Geavanceerde opties

Voor meer geavanceerde instellingen werkt de AirPort-configuratieprogramma in Windows-machines zoals het hoort in een Mac. Van het hulpprogramma Geavanceerde opties kunt u configureren van aanvullende beveiligingsopties, gesloten netwerken, de DHCP-leasetijd, toegangscontrole, gebruikersaccounts en meer.

De naam van het netwerk van de luchthaven (of SSID, wat voor Service Set IDentifier staat) identificeert het basisstation op het bestaande netwerk (en voor de configuratie vooraf instellingen). Het kan worden gecontroleerd door het bedrijf van de muisaanwijzer over het pictogram van de draadloze verbinding AirPort in het AirPort-configuratieprogramma venster totdat de naam van het netwerk verschijnt.

Probleemoplossing

Airport Extreme WiFi compatibiliteit met PC Wireless kaarten


Probleemoplossing voor thuis of op kantoor


Een van de meer effectieve manieren om het oplossen van problemen met de AirPort Extreme is te begrijpen van de één 3-statuslampje van LEDs. De LED kleur sequenties voor het basisstation, zijn "groen, oranje en blauw," met elke kleur van de LED die aangeeft een andere status voor het basisstation. De meest voorkomende problemen met de AirPort Extreme zijn meestal de problemen van de service van het Internet, vergeten netwerk of base station wachtwoorden en hardware problemen.

Raadpleeg de gids voor informatie over AirPort Extreme statuslampjes en Basale probleemoplossingen van AirPort, getiteld "AirPort Extreme (Early 2009) - Setup Guide."

Belangrijke Tips

Het aanbevolen wachtwoord beveiligingsprotocol voor een AirPort-basisstation netwerk is WPA2-persoonlijk. Noteer uw netwerk of base station wachtwoord en sla deze in een gemakkelijk te onthouden plaats voor snelle toegang, moet u het vergeet.

Als u kwijtraakt of het basisstation wachtwoorden vergeet, opnieuw instellen de AirPort Extreme met behulp van een paperclip of balpen om de resetknop in gedurende één seconde ingedrukt. Houd de reset-knop niet meer dan één seconde ingedrukt of verliest u alle netwerkinstellingen tegelijk wijzigen.

De AirPort Extreme firmware update door te openen het Airport-configuratieprogramma, selecteren "Basisstation" en vervolgens "Firmware uploaden" en de meest recente firmware-update beschikbaar. Houden de IPv4-instelling via DHCP, tenzij u van een statisch IP-adres voor uw huidige netwerk gebruikmaakt