AirPort Extreme-kaart specificaties

De AirPort Extreme draadloze card-serie werd in 2008 geïntroduceerd door Apple. Het is vervaardigd in 802.11b- en 802. 11 g-indelingen en was het gebruikelijk in iBooks, PowerBooks en Power Macs totdat deze werd beëindigd in 2009. Huidige Apple laptops zijn voorzien van geïntegreerde draadloze kaarten, die de noodzaak voor een zelfstandige kaart elimineren. De AirPort Extreme kaart verbindt met een Macintosh notebook-computer via een PCI-sleuf of een speciale adapter. De kaart kan toegang tot het Internet via een AirPort Extreme-basisstation of 802.11 draadloze hotspots.

Compatibiliteit

De AirPort Extreme-kaart is alleen compatibel met geselecteerde notebookcomputers, volgens de website van Apple. U probeert te installeren van de kaart in ieder ander model dan de reeksen die zijn opgegeven aan de laptop en/of de kaart schade kunnen. Compatibele PowerBook modellen omvatten de G4 12-inch (of 12-inch DVI), de G4 17-inch (in zowel voorraad en 1,33 GHz snelheden), en de PowerBook 15-inch FW800. PowerBook G5-modellen geproduceerd in 2008 of hoger zijn compatibel met deze kaart. De enige iBook compatibel met de AirPort Extreme-kaart is de iBook G4. Alle iMacs geproduceerd na 2008 een ingebouwde draadloze kaart bevatten of het AirPort Extreme-kaart kan worden aangesloten via een speciale USB 2.0 adapter die moet apart worden aangekocht.

Bereik

De AirPort Extreme kaart verbindt met de AirPort Extreme base station, waarmee een draadloos signaal naar de draadloze kaart. De AirPort Extreme kaart kunt oprapen signalen van het basisstation zover 150 voet weg, afhankelijk van of muren en andere vaste voorwerpen het signaal blokkeren. Deze draadloze kaart tevens verstrekken verbruiker voor verbinden met draadloze hotspots verstrekt aan restaurants, koffie schoten, luchthavens en andere locaties.

Snelheid

De AirPort Extreme kaart kunt ontvangen en verzenden van gegevens met snelheden van maximaal 54 megabit per seconde, afhankelijk van de snelheid van het draadloze netwerk. Om te bereiken van de maximale overdrachtssnelheid, moeten eigenaars hebben ten minste een 50-megabit fiber optic verbinding. Deze kaart is meer dan vier keer sneller dan de oorspronkelijke AirPort-kaart. Deze hoge doorvoersnelheid kan de gebruiker om te spelen online spelen en het downloaden van video's en films.

Veiligheid

De AirPort Extreme kaart maakt gebruik van 128-bit Wired Equivalent Privacy (WEP). Deze security beschermt gebruiker internet-verbinding met een 26-hexadecimaal teken wachtwoord. Deze functie werd stopgezet in 2009, zoals hackers konden luisteren op gegevenspakketten of breken in draadloze netwerken met behulp van brute kracht.