Afdrukken van PDF-bestanden vanuit een BAT-bestand

In eenvoudige termen zijn BAT-bestanden tekstbestanden waarin een reeks opdrachten doorgegeven aan de computer een specifieke taak uit te voeren. U kunt BAT bestanden voor het uitvoeren van bijna elke taak, met inbegrip van taken die u uitvoert op een regelmatige basis en wenst te automatiseren, of taken die kunnen worden uitgevoerd door andere software, zoals het afdrukken van een PDF-bestand maken.

Instructies

1

Open een internetbrowser, en navigeer naar de pagina van Rob van der Woude de batch files voorbeelden (zie bronnen).

2

Scroll naar beneden naar de "PrintPDF.bat", en klik op de hyperlink het BAT-bestand te openen in uw browser.

3

Druk op "Ctrl + A" Markeer de tekst en druk op "Ctrl + C" om de tekst naar het Klembord kopiƫren.

4

Open het menu "Start" en typ "Kladblok" in het zoekveld. Klik op de link van het programma te openen van een nieuw Kladblok-bestand.

5

Druk op "Ctrl + V" plakt de inhoud van de online BAT-bestand naar het Kladblok-bestand.

6

Klik op "Bestand" en "Opslaan als" te openen van het venster "Opslaan". Selecteer de desktop als het opslaan bestemming, en "PrintPDF.bat" voor de bestandsnaam invoert. Kies "Alle bestanden" voor het bestandstype en druk op "Opslaan".

7

Zoek de regel code in de buurt van het einde van het bestand dat wordt gelezen "PRINTPDF pdf_filespec [/M]." Wijzig "pdf_filespec" in de naam van het PDF-bestand dat u wilt afdrukken en druk op 'Ctrl + S"het BAT-bestand wilt opslaan. Sluit het BAT-bestand.

8

Klik met de rechtermuisknop op het BAT-bestand en kies "Run" of "Looppas als beheerder" het gewenste PDF-bestand vanuit het BAT-bestand afdrukken.