Adaptieve technologie voor visueel gehandicapten

Adaptieve technologie voor visueel gehandicapten


Adaptieve technologie is beschikbaar voor mensen die visual-bijzondere waardevermindering hebben. Visuele handicap verwijst niet naar een specifieke aandoening, maar het functioneel verlies van visie. In de educatieve instelling, kan een persoon met een visuele beperking lage visie, partiƫle-zicht, juridisch blinden of volledig blind worden en wellicht accommodaties of speciaal onderwijsdiensten om succesvol in de academische instelling te zijn.

Braille

Braille is een methode voor slechtzienden om te lezen met behulp van hun gevoel van aanraking. Het is niet een taal, maar een code. Braille vertalingsoftware kan worden gebruikt om de tekst omzetten in Braille met behulp van een computer en een Braille embosser, een printer die Braille afdrukken. Bedrijven zoals Pulse gegevens, HumanWare en Enabling Technologies bieden versies van deze technologie.

Optische tekenherkenning

Optical Character Recognition (OCR) is software waarmee visueel gehandicapten toegang krijgt tot alle drukwerk. Het programma kan het boek of de tekst scannen en omzetten in informatie die kan worden herkend door de computer. Deze kan vervolgens worden gelezen met behulp van een scherm lezer of tekst-naar-spraak software. Er zijn diverse freeware en shareware OCR-programma's online beschikbaar zoals kosten en simpel.

Scherm vergroting Software

Personen met beperkte oog zicht kunnen profiteren van een screen magnification programma. Deze software vergroot de afbeeldingen en tekst op een computerscherm gemakkelijker te lezen. Bedrijven zoals Ai Squared en Big Shot produceren dit, evenals de andere software voor personen met een visuele handicap.

Reader/tekst op het scherm naar spraak

Door te vertalen tekst naar spraak met een tekst naar spraak (TTS)-programma of een schermleesprogramma, kan een persoon met een visuele handicap onafhankelijk functioneren een computer. Er is een verscheidenheid van tekst-naar-spraak-systemen, variƫrend in prijs, evenals de mogelijkheden. Tekst-naar-spraak-systemen zijn het vaak gebruikt als ondersteunende technologie apparaten voor visueel gehandicapte studenten. Er zijn verschillende gratis programma's online beschikbaar alsook voor aankoop. Tekst-naar-spraak software programma's omvatten: tekst SpeechPro, Praat en Tag Sparker.

Dansen Dots

Dansen Dots produceert ondersteunende technologie voor slechtzienden muzikanten waarmee ze hun muziek omzetten in Braille. De Goodfeel is een product dat het transcriberen van muziek in Braille, met behulp van een computer. Een ander product, kalk hardop, kunt muzikanten gemakkelijk hun eigen Braille partituren en composities maken.

Gemodificeerde toetsenborden

Een andere uitdaging voor personen met een visuele handicap is een typische toetsenbord gebruikt. Er zijn toetsenborden met uitgebreide belangrijke belettering en op het scherm toetsenborden, waarmee het toetsenbord moet worden weergegeven op het computerscherm. Een andere optie kan worden met behulp van een joystick of met behulp van kleverige sleutels. Grendeltoetsen is een optie op uw computer waarmee de gebruiker u twee toetsen tegelijk, zonder hen gelijktijdig ingedrukt.