Achtergrondverlichting problemen met LCD-schermen

Achtergrondverlichting problemen met LCD-schermen


LCD's zijn een van de langste durende soorten high-definition-monitor, grotendeels omdat hun rug-lichten voor meer dan tien jaar kunnen duren. Problemen met uw LCD-rug-licht zijn vaak niet een probleem met het scherm zelf.

Identificatie

Het meest voorkomende probleem met een terug-licht is de lamp branden uit--wat betekent dat het LCD-scherm heeft geen licht voor de productie van een afbeelding. Anderzijds kan het scherm donker, maar met een vaag beeld gaan.

Overwegingen

Allermeest naar de tijd, worden terug-light problemen veroorzaakt niet door de lamp zelf, maar door de omvormer van bestuur volgens Laptop Reparatie 101. De omvormer is het rug-licht van de krachtbron, dus als het mislukt, doet de rug-licht. Zoemende geluiden en donkere schermen zijn een gemeenschappelijk teken van falen van de omvormer.

Oplossing

Laptop reparatie 101 suggereert aansluiten van een externe monitor--de meeste laptops hebben ten minste een standaard VGA-poort voor een CRT-monitor--om ervoor te zorgen dat het probleem ligt niet in de videokaart. Je moet proberen een andere omvormer in de LCD, omdat ter vervanging van de lamp in een LCD-monitor een veel moeilijker taak is.