Aansluiten van een Wii met het Internet met behulp van een Laptop Wi-Fi

Aansluiten van een Wii met het Internet met behulp van een Laptop Wi-Fi


Aansluiten van een Wii met het Internet via Wi-Fi-adapter van een laptop is handig als u niet een draadloze router hoeft. Aangezien de Wii niet met een ingebouwde komt in Ethernet-adapter, kunt u de ingebouwde draadloze adapter in plaats daarvan aansluiten op een laptop. Dit is mogelijk met behulp van een ad hoc (computer-naar-computer) netwerk, wanneer uw laptop is aangesloten op een bekabelde internetverbinding. Met deze methode kunt u wat geld besparen omdat u niet moet kopen van een draadloze netwerkadapter voor de Wii of een draadloze router.

Instructies

Windows Vista of nieuwer

1

Sluit uw laptop aan het Internet door het aanbrengen van een Ethernet-kabel van uw router of modem aan de netwerkadapter op de computer. Open het menu "Start" en klik op "Control Panel".

2

Klik op "Netwerk en Internet," "Netwerkcentrum" en "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen." Selecteer "Instellen van een draadloos Ad Hoc (Computer-naar-Computer) netwerk."

3

Volg de stappen in de wizard Netwerk instellen. Voer een naam, beveiligingsniveau en pass voor het netwerk te beschermen.

4

Inschakelen van de Wii en gebruiken van de controller te openen van de "Main Menu" en selecteer "Wii-instellingen". Open de instellingen voor "Internet" en vervolgens "Verbindingsinstellingen."

5

Volg de stappen op het scherm om te verbinden met uw laptop het WiFi-netwerk dat wordt uitgezonden. U moet het netwerk naam en pass sleutel die u hebt ingevoerd op de computer.

Windows XP

6

Klik op de "Start"-menu en open "Control Panel". Klik op 'Netwerk-en internetverbindingen' en open 'Netwerkverbindingen'.

7

Klik met de rechtermuisknop de naam van uw draadloze netwerkadapter en kies "Eigenschappen." Klik op de "Wireless Networks" tab. Zorg ervoor dat de optie "Gebruik Windows te configureren mijn Wireless netwerkinstellingen" is aangevinkt.

8

Klik "Toevoegen …" onder "Voorkeursnetwerken" en voer een netwerknaam, sleutel voor bestandscodering en netwerksleutel. "Gedeelde" voor de "Verificatie"-type worden gebruikt.

9

Klik op 'Geavanceerd' en selecteer "Computer-naar-computernetwerk (Ad Hoc) netwerken alleen." Klik met de rechtermuisknop de naam van de bekabelde netwerkadapter en kies "Eigenschappen."

10

Het tabblad "Geavanceerd" en vink het vakje naast "Toestaan andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze Computer."

11

Sla de instellingen op de computer. Volg de normale procedure voor de Wii verbinden met het Internet, die zijn opgenomen onder de voorgaande sectie.