Aansluiten van een microfoon in Pro Tools

Dit artikel leert u hoe uw microfoon verbinden met Pro Tools. U leert wat voor soort kabel te gebruiken en hoe aan te sluiten. Als u eenmaal deze basisprincipes neer, zult u op uw weg naar opname als een pro.

Instructies

1

Bepalen of het einde van uw microfoonkabel XLR of 1/4 inch. Microfoons kunt kiezen uit twee verschillende soorten kabels. Het is gemakkelijk te identificeren van elkaar. De meeste microfoons vereisen een XLR-kabel. Een XLR-kabel heeft drie uitsteeksels aan elk uiteinde. Meest professionele microfoons vergt een XLR-kabel. Sommige meer goedkope microfoons gebruik een kabel van 1/4 inch. Het goede nieuws is dat op deze goedkoper microfoons, de kabel meestal ingebouwd, is zodat u niet hoeft te kopen een extra kabel. Een 1/4 inch kabel helemaal geen uitsteeksels, dus het is makkelijk om het onderscheid maken tussen een XLR en 1/4 inch kabel.

2

Plaats de contrasteker van uw microfoonkabel in uw microfoon. Als uw microfoon al een kabel aangesloten, kunt u deze stap overslaan als het heeft al gezorgd.

3

Sluit de andere stekker van uw XLR-kabel op een XLR ingang op uw Pro Tools-systeem. Het is gemakkelijk te vinden van deze input. Het heeft drie tanden net als uw XLR-kabel. Als de kabel is een 1/4 inch kabel kijk dan voor de 1/4 inch-ingang van uw Pro Tools-systeem. De 1/4-ingang is alleen een cirkel. Het zal geen uitsteeksels hebben.

4

Fantoomvoeding inschakelen als u van een condensatormicrofoon gebruikmaakt. Zet de phantom power-schakelaar op de positie "On". Gebruik alleen fantoomvoeding op een condensatormicrofoon. Als de microfoon niet een condensor is, kan fantoomvoeding beschadigen. Als u niet zeker weet wat voor soort microfoon hebt, raadpleegt u uw gebruikershandleiding voordat ik overga op de fantoomvoeding switch. Voor alle niet-condensator microfoons, zet de fantoomvoeding schakelaar op "Off". Thats it. Uw microfoon is nu verbonden met Pro Tools.

5

Speel! Nu weet u hoe uw microfoon verbinden met Pro Tools. Nu maak je klaar om het opnemen van uw meesterwerk!

Tips & waarschuwingen

  • Gebruik een kwaliteit kabel. Een hoogwaardige kabel kopen bespaart u een heleboel hoofdpijn. Ze klinken beter en zijn veel betrouwbaarder. Op de lange termijn betalen ze voor zichzelf.