Aansluiten van een MacBook met een andere Laptop

Aansluiten van een MacBook met een andere Laptop


Het is meestal zo eenvoudig als het aansluiten van een kabel tussen de twee computers en draaien ze op een MacBook op een andere Macintosh-laptop aansluiten. U kunt ook een MacBook op een niet-Macintosh-laptop aansluiten, maar de eenvoudigste manier om dit te doen is met behulp van een draadloze verbinding. De MacBook is geschikt voor de hosting van een beperkt gebied computer-naar-computer verbinding met de vooraf geĆÆnstalleerde Airport Extreme draadloze kaart.

Instructies

FireWire- of Ethernet-netwerkaansluiting

1

De "tweede" computer uitschakelen. Sluit de twee computers aan beide uiteinden van een FireWire-kabel. Als een computer niet over een FireWire-poort beschikt, kunt u ook een Ethernet-kabel om de twee computers wordt.

2

De tweede computer inschakelen terwijl u de "T"-toets ingedrukt houdt. Hiermee activeert u de tweede computer in kwestie als een terminal of doel schijf; het zal verschijnen op het bureaublad van de belangrijkste computer als een tweede harde schijf. Dit werkt alleen als u een FireWire-aansluiting; Als u een Ethernet-verbinding tussen de twee computers hebt gemaakt, gewoon schakelen hen beiden.

3

Manipuleren de gegevens vanaf beide computers via de primaire MacBook als u van een FireWire-aansluiting gebruikmaakt. Als u van een Ethernet-verbinding gebruikmaakt kunt u beide computers als de belangrijkste terminal, en u zult moeten selecteren van het deelvenster van de "Delen" van uw voorkeur van het systeem paneel en inschakelen van de functie "Internet Sharing" op de MacBook met de Ethernet-vak gecontroleerd.

4

Klik op de kleine "eject" knop naast de doelgroep schijf in de Finder het beeldscherm te verbreken van de twee computers. Als alternatief kunt u zoek het pictogram voor de doelcomputer op het bureaublad en sleep deze naar de desktop prullenbak te verbreken van de twee computers. Dit is alleen nodig voor de FireWire-methode.

5

Druk op de power-knop op de tweede computer om het vermogen af. De primaire computer kan blijven aangedreven op gedurende de hele procedure.

Draadloze methode

6

Klik op het pictogram van de luchthaven/draadloos in de menubalk van uw MacBook en selecteer "Airport Turn On" als het niet al op.

7

Klik op het Airport-icoon opnieuw en selecteer "Maken netwerk..." Volg de aanwijzingen gegeven aan het maken van een computer-naar-computernetwerk, met uw MacBook als host.

8

Open het paneel ' delen ' van de dialoog van de voorkeur van het systeem voor uw MacBook, klik op de optie "Internet Sharing" en selecteer uw draadloze netwerk bestandsdeling inschakelen.

9

Macht van de tweede laptop en plaats ze zoals in de buurt van de MacBook mogelijk--de computer-naar-computer-Airport-verbinding alleen goed voor een zeer geringe afstand is. Vervolgens zet de tweede laptop van de draadloze ontvanger en het verbinden met het Airport-netwerk dat u hebt ingesteld.

10

Het delen van bestanden heen en weer tussen de computers zoals gewenst. U kunt het delen op elk gewenst moment door terug te gaan naar het paneel ' delen ' van uw MacBook's System Preferences panel en het uitschakelen van de optie delen van Internet-beƫindigen.