Aansluiten van een Mac op een PC met Firewire

Aansluiten van een Mac op een PC met een Firewire-kabel kan nuttig zijn voor een persoon die wil verplaatsen van bestanden van een Mac op een PC of vice versa. Hoewel er andere manieren van het verplaatsen van bestanden die als het gebruik van USB-schijven of branden van schijven-it kunt nemen een lange tijd om dit te doen als de bestanden groot zijn. Een Firewire-aansluiting tussen de computers kan een gebruiker zelfs grote bestanden van de ene computer naar de volgende in een kwestie van minuten.

Instructies

1

Zet op beide computers. Sluit het ene uiteinde van de Firewire-kabel in de achterkant van de PC en het andere uiteinde in de Mac. Wacht een paar seconden voor de computers om te herkennen van de Firewire.

2

Annuleren van de "Nieuwe Hardware gevonden" prompt die op de PC verschijnt. Deze prompt herhaaldelijk zal komen en het herhaaldelijk moet worden gesloten.

3

Ga naar het menu "Start" en vervolgens naar "Control Panel". Klik dan op 'Network Connections.' Zoek het pictogram dat zegt "1394 Connection" en klik met de rechtermuisknop op het. De optie "Eigenschappen" zal verschijnen. Klik op het.

4

Selecteer de knop 'TCP/IP' als de 'IP over Firewire' selectie wordt weergegeven. Selecteer vervolgens de knop "Eigenschappen".

5

Kies de "Gebruik de volgende IP-adres" selectie wanneer het volgende venster wordt weergegeven. Voer het volgende in het veld: "192.168.3.1" en hit 'OK'.

6

Op de Mac, ga naar "System Preferences" door te klikken op het Apple-logo op de linker bovenhoek van het scherm. Na het klikken op "System Preferences", kies 'netwerkinstellingen' en vervolgens 'Ingebouwd Firewire'.

7

Voer in het veld IP-adres, de dezelfde nummers die u hebt ingevoerd op de PC: "192.168.3.1", klik dan op de 'Alles weergeven' knop op de bovenkant van het venster.

8

Kies "Sharing" na het klikken op de 'Alles weergeven' venster (dat brengt u terug naar "System Preferences"). Controleer in het scherm "Sharing" 'Extern inloggen'.

9

Bezoek winscp.net (zie sectie Resources) voor het downloaden van WINSCP. Nadat het is gedownload, open het. Wanneer de gevraagd voor de Firewire IP-adres, typt u het hetzelfde adres dat u eerder hebt ingevoerd-"192.168.3.1"- en log in met uw Mac log in informatie.

10

De inhoud van de harde schijf van Mac zal verschijnen en u kunt nu kopiƫren of slepen van bestanden heen en weer tussen de computers.

Tips & waarschuwingen

  • Als u een Mac verbinding met een Mac, hoeft het WinSCP programma niet te worden gedownload.
  • De Firewire moet worden verbonden met de twee computers bij de eerste stap. Het kan niet goed werkt als er verbinding is gemaakt later in het proces.