Aansluiten van een draadloze Router als een tweede Router met een netwerk

Aansluiten van een draadloze Router als een tweede Router met een netwerk


Aansluiten van twee routers zorgt voor meer gebruikers verbinding maken met een netwerk. Aansluiten van een draadloze router voorziet ook gebruikers draadloos. Twee routers heb geen probleem aan elkaar koppelen behalve wanneer ze hetzelfde lokale internetprotocol (IP) adres. Hierdoor conflicten die ervoor dat één of beide routers niet werkt naar behoren zorgen kunnen. Een manier om dit te verhelpen is om aankoop twee routers die al verschillende IP-adressen---verschillende merken gebruiken vaak verschillende IP-adressen, hoewel er geen garantie is. De tweede manier is de draadloze router handmatig configureren.

Instructies

1

Sluit de Ethernet-kabel van de computer naar een open poort op de draadloze router. De open poort kan een van de vier poorten op de achterkant van de draadloze router---die hangt de fabrikant--- maar niet het Internet/WAN poort, die moet worden duidelijk gemarkeerd zijn.

2

Schakel de draadloze router en de computer.

3

Open een webbrowser en verbinding met de draadloze router handmatige configuratie utility. Elke fabrikant heeft een ander adres om te verbinden met het hulpprogramma, dus verwijzen naar de gebruikershandleiding voor het exacte adres. Het moet in het standaard formaat van 192.168.X.X. Bijvoorbeeld is 192.168.1.1 één getal.

4

Het menu bladeren en wijzig het IP-adres van het wireless router naar een die verschilt van de huidige router. Elke fabrikant router hulpprogramma is anders, dus verwijzen naar de gebruikershandleiding op specifieke kenmerken voor het wijzigen van het IP-adres. Het adres moet nog beginnen met 192.168, maar het volgende nummer moet anders zijn dan de huidige router. Bijvoorbeeld, als de huidige router 192.168.1.1 is, moet dan de draadloze router 192.168.2.1

5

Opslaan en verlaat het hulpprogramma draadloze router.

6

Ontkoppel de computer van de draadloze router.

7

Sluit de Ethernet-kabel vanaf een van de open poorten (niet de Internet/WAN poort) op de huidige router naar de Internet/WAN poort van de draadloze router. De twee routers dienen samen te werken.

Tips & waarschuwingen

  • Het IP-adres van de router wordt vaak afgedrukt op de router en is vaak zichtbaar op de verpakking van de router. U kunt deze informatie gebruiken te kopen twee routers met verschillende IP-adressen, waarmee IP-conflicten te voorkomen.