Aansluiten van een draadloze netwerkadapter

Aansluiten van een draadloze netwerkadapter


Een draadloos netwerk is die is draadloos (met behulp van radiogolven) in plaats van een bekabelde verbinding (met behulp van Ethernet-kabels). Voor toegang tot een draadloos netwerk u een draadloze netwerkadapter die is geïnstalleerd op uw computer moet. Er zijn twee soorten draadloze netwerkadapters: een kaart, die intern op een computer wordt geïnstalleerd, en USB, die is aangesloten op een computerpoort. Geen kwestie die u gebruikt, de installatie is eenvoudig als u sommige eenvoudige aanwijzingen volgen.

Instructies

Aansluiten van een draadloze netwerkadapter op een Desktop PC

1

Computer afsluiten en ontkoppel de stroomvoorziening.

2

Verwijder de schroeven van de behuizing van de computer te openen opwaarts naar de computer.

3

Zoek de PCI-sleuven op het moederbord van uw computer en een PCI-plaat uit de behuizing van de computer verwijderen.

4

Installeer de draadloze PCI-adapter. Verwijderen van de antenne of wijs het rechte naar u toe en plaats de adapter in de PCI-sleuf. Controleer of dat de adapter is veilig in de PCI-sleuf geplaatst en schroef het in het geval.

5

Sluit de computer en start de computer opnieuw.

6

Voer de installatie-CD. Volg de instructies nauwkeurig op de CD en de netwerkadapter correct zal installeren.

Aansluiten van een draadloze USB-netwerkadapter

7

Voer de installatie-CD.

8

De netwerkadapter met een vrije USB-poort aansluit. Tijdens het uitvoeren van de installatie-CD, zal u worden gevraagd aansluitpunten voor de netwerkadapter.

9

Open de "beschikbare netwerken" en klik op uw thuisnetwerk. Dit gebeurt automatisch op de meeste computers. Klik op het netwerk u wilt toegang tot en er verbinding mee maken.

10

Bij het aansluiten op een thuisnetwerk voor de eerste keer die wordt u gevraagd om de "WEP-code" of "passphrase." Zodra u met succes met het netwerk verbonden hebt kunt u de verbinding uw PC zodat het automatisch verbinding met dat netwerk in de toekomst.

Een draadloze netwerkadapter aansluiten op een Laptop

11

Zorgvuldig de laptop draai en plaats deze op een harde ondergrond. Plaats een zachte doek of handdoek onder de laptop om te voorkomen dat het krassen.

12

Verwijder de schroeven op de "PCMCIA" paneel.

13

Plaats de kaart in de sleuf, maar Forceer het niet. Wanneer deze volledig wordt ingevoegd zal de eject-knop pop uit.

14

Luisteren naar een bevestiging geluid, die een paar seconden nadat de kaart is ingevoegd moet worden uitgevoerd. Als er geen geluid is, Controleer de luidsprekers op de laptop en ervoor te zorgen dat de PCMCIA-stuurprogramma's correct zijn geïnstalleerd.

Tips & waarschuwingen

  • Controleer of dat de netwerkadapter goed is geïnstalleerd in de PCI-sleuf. Wanneer u een PCMCIA-kaart installeert, zal de laptop gaan slapen. Dit is nodig om een koppeling tussen het systeem en de kaart zojuist hebt ingevoegd. Daarnaast volg aanwijzingen zorgvuldig op de installatie-CD.