Aangepaste functies toevoegen aan Excel 2007

Excel-functies zijn gewoon pre-built berekeningen waarmee u kunt in het werkblad een cel of reeks cellen snel te berekenen. Excel 2007 wordt geleverd met een groot aantal functies, maar moet u een berekening die niet al als een functie bestaat, Excel kunt u ook uw eigen maken. Excel wordt geleverd met Visual Basic for Applications (VBA), waarmee u macro's en functies die uw spreadsheet manipuleren zullen maken.

Instructies

1

Open een nieuwe Excel 2007-werkblad. Zodra het werkblad op het scherm verschijnt, drukt u op "Alt" en "F11" toegang tot de VBA-console.

2

Klik de kleine drop-down pijl naast de knop "Invoegen Userform" aan de bovenkant van het scherm en kies "Module" in het drop-down menu. Klik op de module die wordt weergegeven in de lijst aan de linkerzijde van het VBA-venster.

3

Klik op de witruimte aan de rechterkant van het venster. U ziet uw cursor worden weergegeven in de linkerbovenhoek van de ruimte. Typ de volgende code: functie NAME(ARG1, ARG2, ARG3)

"" Is de naam die u wilt toewijzen aan uw aangepaste functie, en "ARGs" zijn argumenten die u wilt in uw code gebruiken. Uw argumentnamen kunnen alles wat je wilt, kunt u gebruiken als veel argumenten als u wilt, en u zelfs kunt een functie zonder argumenten te maken. Wanneer u op Enter drukt, de cursor naar de volgende regel verplaatst wordt en Excel VBA zal automatisch de "End Function" opdracht onder uw cursor toevoegen.

4

Typ in de opdrachten die deel van de functie tussen de regels "Functie" en "End Function uitmaken zal". De opdrachten kunnen bijna alles dat VBA normaal, met de enige uitzondering doen kan is dat functies niet op het werkblad op enigerlei wijze, anders dan wijzigen door een resultaat terug te keren. Als u code die een actie die wordt uitgevoerd op het werkblad invoert, retourneert de functie een fout "#VALUE!". Ervoor zorgen dat u al uw argumenten in de code, of u gewoon de overbodige argument wissen kunt. Aan het einde van de functie moet u een regel waarmee een waarde wordt toegewezen aan de naam van de functie. Deze lijn zal bepalen welke waarde de functie keert terug naar het werkblad.

5

Klik op de 'X' in de rechterbovenhoek van het VBA-venster. Uw wijzigingen in de code worden automatisch opgeslagen in het werkblad.

6

De Microsoft Office-knop, die zich in de linkerbovenhoek van het Excel-venster, klik en kies "Opslaan als" uit de lijst met opties. U moet dit werkblad opslaan als een invoegtoepassing, en laden in Excel, om toegang te hebben de functie in uw werkmappen.

7

Klik op de drop-down pijl naast "Opslaan als" en kies "Excel Add-In." Typ een naam die u zal onthouden in het naamveld en klik op "Save".

8

Klik op de Microsoft Office-knop en kies "Excel Options" in de lijst de wordt weergegeven. Selecteer de categorie "Add-Ins". Klik op de drop-down box naast "Beheren" en kies "Excel Add-Ins" in de lijst met opties. Klik op "Go" om door te gaan. Plaats een vinkje naast de naam van het bestand dat u zojuist hebt opgeslagen en klik op 'OK'. Uw functies zullen nu beschikbaar voor alle Excel-werkbladen.

Tips & waarschuwingen

  • Als u meer aangepaste functies toe te voegen wilt, enkel de VBA-console openen en kies de module die dezelfde naam heeft als de invoegtoepassing die u hebt gemaakt. Plaats de cursor onder de "End Function"-regel, en gewoon beginnen met het typen van een nieuwe functie. U kunt zo veel functies als u nodig hebt.