8GB Vs. 12GB RAM-geheugen

8GB Vs. 12GB RAM-geheugen


Installeren van extra geheugen of RAM in uw computer geeft uw werkend systeem meer ruimte voor het uitvoeren van toepassingen en doe aan multitasking met een aantal programma's. Als u de verdiensten van het installeren van 8 of 12GB RAM-geheugen vergelijkt, kunt u precies hoe u van plan bent de computer te gebruiken, en overwegen hoeveel totaalgeheugen uw hardware en besturingssysteem kunnen ondersteunen.

Achtergrond

RAM-geheugen is het computergeheugen gebruikt voor het opslaan van uw actieve programma's en gegevens. Als, bijvoorbeeld, u aan een document werkt, wordt het geladen van uw harde schijf aan uw RAM-geheugen terwijl deze geopend in uw tekstverwerker, die ook RAM gebruikt is terwijl het draait.

Gebruik

Hoeveel RAM u nodig hebt hangt af van wat u gebruikt uw computer voor. Als je gewoon surfen op het Internet en met kleine documenten en spreadsheets werkt, u zal zitten kundig voor doen met een kleinere hoeveelheid RAM-geheugen dan iemand die grote foto- en videobestanden bewerkt en werken zal een reeks van geavanceerde programma's tegelijkertijd. Professionals, zoals muzikanten, fotografen en grafisch ontwerpers kunnen allemaal profiteren van computers met enorme hoeveelheden RAM-geheugen.

Vergelijking

Installeren van 12GB in een computer in plaats van 8GB zal geeft u 50 meer RAM voor gegevens en toepassingen. Voor de meeste dagelijkse computergebruik is 8GB waarschijnlijk voldoende RAM. Inderdaad, fabrikanten leveren veel nieuwe computers, vanaf augustus 2011, met minder RAM dan 8 GB. Echter, afhankelijk van uw gebruik, kunt u profiteren van het kiezen van 12 GB in plaats daarvan. Als u met zeer grote bestanden regelmatig of uitvoeren virtuele machines op uw computer werkt, bent u waarschijnlijk om te profiteren van de extra RAM, zo lang als uw systeem kunt het steunen.

Beperkingen

Eventuele beperkingen van de hardware en het besturingssysteem overwegen bij het kiezen van RAM voor uw computer. Sommige computerhardware kan slechts een bepaalde hoeveelheid RAM-geheugen, die in sommige gevallen niet zo veel als 12GB wellicht ondersteunen. Sommige computer-besturingssystemen kunnen bovendien, alleen om aan te pakken van een beperkte hoeveelheid RAM-geheugen, zodat RAM kan gaan ongebruikt, zelfs wanneer ondersteund door de hardware. Raadpleeg de documentatie van uw systeem en het besturingssysteem om vast te stellen van het geheugenbeperkingen.