5 principes van een databasesysteem

5 principes van een databasesysteem


In een computersysteem fungeert database managementsoftware als een container en organisator voor grote hoeveelheden informatie. Het maakt programma's makkelijker te schrijven en houdt de gegevens toegankelijk, veilig en betrouwbaar. Een databasesysteem op basis van voordelen volgen een handvol leidende beginselen, waarvan sommige inherent zijn en anderen die alleen afkomstig zijn van de gedisciplineerd, intelligent gebruik van de functies.

Onafhankelijkheid

Een databasesysteem bevrijdt de programmeur van de verplichting om het opnieuw uitvinden van manieren voor het ordenen van gegevens telkens wanneer ze een programma schrijft. Zonder een database moet de programmeur om te bepalen hoe een data-bestand eruitziet en hoe te organiseren. Ze heeft aan het ontwikkelen van programma's die halen en combineren van gegevens zonder fouten te maken. Met een database, kan ze besteden meer tijd op delen van een programma dat kwesties van haar organisatie en minder op de details van de gegevens opslaan en ophalen. De database biedt structuren voor gegevens onafhankelijk van haar programma's. Voor toegang tot de gegevens, haar programma verzenden berichten door een eenvoudig protocol het databasesysteem, die stuurt de gegevens terug naar het programma.

Integriteit

Een belangrijk onderdeel van de betrouwbaarheid van een computersysteem is de integriteit van de gegevens. Een goed ontworpen database bevat regels en beperkingen ten aanzien van hoe gegevens worden gebruikt. Bijvoorbeeld, als een klerk probeert te maken van twee klanten met hetzelfde klantnummer, zal de database dubbele degene, verwerpen als het in strijd is met de uniciteit van het klantnummer. Deze beperkingen houden de gegevens schonere en meer consistent. De database biedt sommige ingebouwde regels, maar een databasebeheerder creëert meestal veel meer. Als eenmaal gemaakt, de databasesysteem automatisch de regels afgedwongen.

Veiligheid

Een databasesysteem bestaat uit verschillende tabellen van de gerelateerde gegevens, die op zijn beurt zijn samengesteld uit verwante gegevensitems, of velden. Bijvoorbeeld, heeft een voorraadtabel een onderdeelnummer, de beschrijving, de hoeveelheid en de leverancier. De database kan de beheerder beveiliging instellen op de hele database of door een combinatie van velden of tabellen. Een verkoper kan toegang hebben tot het onderdeelnummer, omschrijving en aantal, maar niet de leverancier. Hij mei zitten kundig voor zien van de gegevens, maar hij kan het niet veranderen. Databasebeveiliging handhaaft de vertrouwelijkheid en integriteit, omdat alleen gebruikers met de juiste verantwoordelijkheid toegang tot de gegevens hebben.

Prestaties

Sommige commerciële databasesystemen, zoals die gegevens voor grote websites, onderhouden behandelen duizenden transacties per uur. Het systeem moet blijven snel en responsief voor de klant evenals het kantoorpersoneel. Een database biedt veel strategieën voor het houden van gegevenstoegang snel, of het bedrijf 10.000 records of 10 miljoen heeft. Het houdt toezicht op de low-level activiteit van het opslaan van gegevens op de vaste schijven van de computer. Veel databasesystemen zijn-prestaties optimaliseren programma's waarmee de beheerder fine-tunen van de snelheid van het systeem.

Normalisatie

De beheerder van de database kunt u een database flexibeler door het breken van gerelateerde gegevens in meer dan één tabel. Van een bedrijf orders hebben bijvoorbeeld een datum, een klantnummer en een totaalbedrag. De volgorde heeft ook de door de klant bestelde artikelen, en dit leidt tot een probleem: de beheerder kan een order hebben van maximaal 10 objecten toestaan, maar wat doet ze bij een klant wil 11? De oplossing omvat de volgorde opsplitsen in twee tabellen: een met de informatie die niet wordt herhaald, zoals het klantnummer, en één met de details van de orde. Het ordernummer in elke record in de tabel detail gegevens invoegt, kan de computer toegang tot de gehele order, details en alle. Deze splitsing demontage proces heet "normalisering", en in dit geval, het staat de volgorde om één item, vijf of 100 zonder lopen in kunstmatige grenzen.