5 dingen om te controleren wanneer uw PC niet opstartenAls uw computer niet is uitgeschakeld, zijn de kansen dat u kunt het probleem oplossen in een paar eenvoudige stappen. De meeste fouten kunnen worden vermeden als je voorzichtig bent. Hoewel een geschoolde technicus wellicht nog steeds nodig, altijd controleren om te zien als een eenvoudige moeilijke situatie uw problemen kan oplossen voordat de beschietingen van geld voor een deskundige.

Voeding

De meeste van de tijd, worden computerproblemen veroorzaakt door eenvoudige kwesties, zoals niet aangesloten, onvoldoende batterijleven of wordt aangesloten op een ingang die niet het genereren van vermogen. Als u geen antwoord van de computer krijgt wanneer u druk op de schakelaar, is dit waarschijnlijk het probleem. Het testen van alle onderdelen van uw voeding, met inbegrip van de stekkerdoos die het is aangesloten. Als uw computer een laptop, sluit de wisselstroomadapter en zien als het indicatorlampje op. Als dit niet het geval is, vervang de adapter met een nieuwe en zien als het probleem afneemt.

Monitor/Video Display

Als u hoort uw computer inschakelen, maar niets wordt weergegeven, betekent dit dat het probleem zou kunnen zijn dat er uw monitor. Zorg ervoor dat het, zoals de computer, worden aangedreven. Wanneer aangedreven, moet de LED-indicator aan de voorkant van de monitor oplichten. Controleer ook de verbinding tussen de monitor en de computer.

Nieuw geïnstalleerde Hardware

Als u gebrekkige hardware op uw computer hebt geïnstalleerd, kan het weigeren voor schoen opwaarts. Geheugen is een gemeenschappelijk boosdoener. Haal de hardware om te testen of uw nieuwe hardware is uw probleem veroorzaakt, en probeer het opnieuw. Als de computer soepel na dat opstart, is het waarschijnlijk een probleem met de geïnstalleerde hardware.

BIOS

De BIOS is het eerste stuk van software of firmware--uw computer wordt uitgevoerd wanneer op zelfstart. Het initialiseert uw instellingen en ladingen van uw besturingssysteem. Als deze software beschadigd is geraakt--bijvoorbeeld, kan als uw computer geen stroom terwijl nog in zijn schoen volgorde--het mislukken om uit te voeren. U mei zitten kundig voor positiebepaling naar de werkstuk door de computer op te starten in de veilige modus of de toegang tot de BIOS zelf. De procedure voor de toegang tot de BIOS verschilt per computer, maar het gaat vaak om het bedrijf een van de functietoetsen, zoals F9 of F12, terwijl uw computer inschakelen. De details zullen worden in de handleiding van de computer.

Harde schijf

Te starten met succes, moet uw harde schijf schoon en onbeschadigd. Als u vermoedt dat het station een probleem is, sluit u het station op een andere computer of een externe harde schijf-adapter. Dan zien als de andere computer het herkent. Zo niet, de harde schijf is waarschijnlijk slecht en zal moeten worden vervangen. Hopelijk hebt u geacht te doen regelmatig back-ups. Als het door het station wordt herkend, kan het zijn dat alleen de opstartsector is beschadigd. De enige manier om dit te testen is om het te gebruiken als een opstartschijf in een andere computer.