10 tips voor het maken van PowerPoint-presentaties

Microsoft PowerPoint is een presentatieprogramma dat mensen vaak gebruiken afbeelding gevulde om presentaties te geven aan vergaderingen of conferenties. PowerPoint is een goed hulpmiddel om uw boodschap, maar je kunt verliezen uw publiek als u deze niet effectief gebruikt. Houd in gedachten deze 10 tips als u wilt om het meest uit de software.

Een overzicht maken

Maak een algemene schets voor uw presentatie eerst, eerst op papier en vervolgens in het programma. Dit helpt u uw gedachten organiseren en creƫren een structuur aan uw presentatie waarmee mensen te gemakkelijk volgen.

Gebruik de Masters en lay-outs

Profiteer van de programma's meesters en -indelingen, die zal u tijd besparen en geven u een meer professionele uitstraling dan u zou kunnen krijgen als je deed het op uw eigen.

Kies een thema

Selecteer een thema, dat bestaat uit een set van lettertypen, kleuren en afbeeldingen. Met een thema kunt uw presentatie ziet er visueel meer georganiseerde en gepolijst.

Notities maken

Sommige nota's in de presentatie om te helpen u langs zijn geplaatst. PowerPoint heeft een "" notitievenster waar u kunt notities naar jezelf.

De bestandsgrootte beperken

Beperk de grootte van het bestand. Het niet laden met teveel spullen of de presentatie zal niet soepel stromen wanneer u het nodig hebt.

Gebruik Video en Audio

Het gebruik van video en audio aan kruid omhoog uw presentatie een beetje. Een beetje van dynamische inhoud kan gaan een lange manier in uw publiek wakker en krijgt haar aandacht.

Afbeeldingen gebruiken

Afbeeldingen ter illustratie van uw punten te maken. Mensen willen niet kijken naar enkele saaie nummers, willen ze zien van een kleurrijke cirkeldiagram weergegeven dat informatie gewoon legt.

Animaties en diaovergangen wijselijk gebruiken

Wees voorzichtig hoe je animaties en overgangen gebruiken. Tekst of afbeeldingen die plotseling verschijnen op het scherm, kunt uw illustreren, maar het kan ook afleiden als u teveel doet.

Kiezen van het juiste lettertype

Kies het juiste lettertype. Een sans serif-lettertype, zoals Arial of Helvetica, is een goede keuze, terwijl een serif-lettertype zoals Times New Roman is taai om te lezen. Het lettertype grootte van ten minste 24 punten maken.

Voorbeeld van de presentatie bekijken

Neem een kijkje bij de presentatie wanneer u klaar bent om ervoor te zorgen dat uw kijkers ziet is wat je wilt laten zien. Gaan door het een paar keer, kunt u vangen eventuele fouten.